Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

OMYL: CNN označila ukrajinské sily v Donbase za proamerických vojakov

Foto: YouTube.com

Redakčný omyl si okamžite všimli diváci, ktorí začali ihneď zdieľať záber z obrazovky na sociálnych sieťach.

Moskva 10. februára (TASR) - Americká spravodajská stanica CNN označila v pondelok ukrajinské sily uskutočňujúce ozbrojené operácie v Donbase za "proamerických vojakov". Informovala o tom dnes stránka Russkaja vesna.

Titulok hovoriaci o tom, že americký prezident "Obama zvažuje vyzbrojenie proamerických vojakov", bol na obrazovkách niekoľko minút počas diskusie venovanej Obamovmu stretnutiu s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou.

Účastníci diskusie hovorili okrem iného o tom, či má alebo nemá Washington poskytnúť prokyjevským silám na Ukrajine smrtiace zbrane.

Redakčný omyl si okamžite všimli diváci, ktorí začali ihneď zdieľať záber z obrazovky na sociálnych sieťach. Niektorí záležitosť komentovali ako "podvedomý čin".


Obama na pondelkovej spoločnej tlačovej konferencii s Merkelovou uviedol, že dúfa v diplomatické vyriešenie ukrajinskej krízy a tamojšia situácia si nevyžiada poskytnutie zbraní.

Šéf Bieleho domu však zároveň potvrdil, že poveril svojich asistentov, aby zhodnotili možnosť takýchto dodávok na Ukrajinu v prípade, ak by diplomatické snahy zlyhali.