Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Prahe lúčili so zosnulým Bohumilom Kulínským

Ilustračná snímka. Foto: TASR Zdenko Dzurjanin

V obradnej sieni krematória nechýbali ani viaceré Kulínskeho zboristky, dokumentaristka Olga Sommerová, hudobník a skladateľ Karel Vágner.

Praha 2. októbra (TASR) - Najbližší, priatelia a známi sa v utorok v krematóriu v Prahe-Střešoviciach naposledy rozlúčili s dlhoročným zbormajstrom súboru Bambini di Praga Bohumilom Kulínským, ktorý náhle zomrel 15. septembra vo veku 59 rokov.

V obradnej sieni krematória nechýbali ani viaceré Kulínskeho zboristky, dokumentaristka Olga Sommerová, hudobník a skladateľ Karel Vágner, kameraman Jan Malíř, frontman skupiny Lucie David Koller, herec Jan Potměšil, moderátorka Ester Janečková či bývalý český minister kultúry Ilja Šmíd.

Práve Šmíd a Sommerová hovorili na poslednej rozlúčke o životnej a umeleckej dráhe zosnulého.

Informovalo o tom internetové vydanie denníka Blesk.

Bohumila Kulínskeho zadržali v roku 2004 v súvislosti s dôvodným podozrením zo zneužívania maloletých zboristiek, za ktoré mu napokon odvolací súd sprísnil pôvodne trojročný podmienečný trest a v januári 2009 mu vymeral trest 5,5 roka väzenia. Po odpykaní si polovice trestu bol v roku 2011 prepustený na slobodu. Umeleckú dráhu sa mu však už nepodarilo reštartovať.