Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Dvaja protestujúci narušili v ČR brífing ANO. Žiadali demisiu premiéra

Český premiér Andrej Babiš. Foto: TASR/AP

Protestujúci sa do Snemovne dostali na novinárske preukazy serveru Open-doors.cz. Prekvapilo ich, že politici na ich akciu nijak nereagovali.

Praha 4. decembra (TASR) - Tlačový brífing hnutia ANO v átriu Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR narušili v utorok demonštranti. Počas vystúpenia šéfa poslancov ANO Jaroslava Faltýnka a ministerky financií Aleny Schillerovej (ANO) pred kamery v tichosti prišli dvaja muži a rozvinuli transparent s nápisom "demisiu". Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

Kým Schillerová hovorila o rozpočte, pred rečnícky pult prišli dvaja muži a rozvinuli transparent. Pred ministerkou a poslancami stáli asi pol minúty. Politici bez ohľadu na to pokračovali vo svojich prejavoch.

Muži patria ku skupine Prečo? Preto! a požadujú demisiu českého premiéra Andreja Babiša (ANO). Okrem trestného stíhania im v prípade českého premiéra prekáža konflikt záujmov.

"Ide o nenásilný a mierumilovný protest. Bez ohľadu na to, že vláda Andreja Babiša obhájila dôveru, nám pripadá neprijateľné, aby na poste premiéra zostával trestne stíhaný človek," uviedli protestujúci v tlačovom vyhlásení.

"Majú na to právo, môžu vyjadrovať svoj názor," povedala Novinkám k protestu hovorkyňa hnutia ANO Lucie Kubovičová.

Protestujúci sa do Snemovne dostali na novinárske preukazy serveru Open-doors.cz. Prekvapilo ich, že politici na ich akciu nijak nereagovali.

"Čakali sme búrlivejšiu reakciu, čakali sme, že nás pán Faltýnek alebo pani Schillerová vyzvú na zloženie transparentu, ale nestalo sa, zachovali kamennú tvár," uviedol pre denník Právo Tomáš Kozel, jeden z aktivistov.