Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Menzelova manželka sa poďakovala za prejavy podpory a solidarity

Jiří Menzel Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Jiří Menzel pociťoval údajne zdravotné problémy už pri návrate z Košíc, kde v historickej budove Štátneho divadla režijne pripravil inscenáciu Verdiho opery Falstaff.

Praha 23. novembra (TASR) - Nové informácie o zdravotnom stave uznávaného oscarového českého režiséra Jiřího Menzela (79), ktorý sa v Ústrednej vojenskej nemocnici v Prahe-Střešoviciach zotavuje z niekoľkohodinovej urgentnej operácie mozgu vynútenej infekčným ochorením, vo štvrtok nepriniesli zatiaľ ani české médiá.

Umelcova manželka Olga Menzelová (39) však prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí poďakovala za podporu.

"Veľmi vám všetkým ďakujeme za veľkú podporu a solidaritu, ktorú nám v tejto neľahkej situácii prejavujete. Veľmi si to vážime a veríme, že skoro bude zasa dôvod na úsmev a radosť," citovali české médiá slová Menzelovej, ktorá k poďakovaniu pridala i fotografiu, na ktorej je spoločne s dvoma dcérkami, Annou Karolínou a Evou Mariou.

Režisérova manželka sa k zdravotnému stavu prominentného pacienta nevyjadrila. Práve ona ho však podľa dostupných informácií našla doma v bezvedomí.

Napriek informáciám z blízkeho Menzelovho okolia, podľa ktorých vraj ešte niekoľko dní pred hospitalizáciou pôsobil veľmi zdravo, mal údajne režisér ťažkosti s nohou po predchádzajúcom natrhnutí Achillovej šľachy. Rekonvalescencia po tomto úraze si vyžiadala rádovo mesiace. Režiséra však sužovali vraj aj bolesti hlavy.

Jiří Menzel pociťoval údajne zdravotné problémy už pri návrate z Košíc, kde v historickej budove Štátneho divadla režijne pripravil inscenáciu Verdiho opery Falstaff. Po návrate do Prahy a následnej dovolenke putoval v krátkom čase do nemocnice a potom už na operačný stôl.