Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Čechách opäť zabíjal alkohol obsahujúci metanol

Alkohol Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Prípad vyšetruje policajná inšpekcia, pretože v ňom figuruje aj príslušník českej polície.

Praha 3. decembra (TASR) - Po konzumácii alkoholu s obsahom metanolu zomrela dnes žena v okolí mesta Semily v Libereckom kraji na severe ČR. Prípad vyšetruje policajná inšpekcia, pretože v ňom figuruje aj príslušník Polície ČR, informovali dnes české elektronické médiá odvolaním sa na hovorkyňu Generálnej inšpekcie bezpečnostných zborov Radku Sandorovú.

Podľa jej slov je však vyšetrovanie iba na začiatku, takže žiadne ďalšie podrobnosti nemožno zverejňovať.

Hovorkyňa však apelovala na verejnosť, aby nekonzumovala alkoholické nápoje neznámeho pôvodu, napríklad z neokolkovaných fľašiek. Súčasne vyzvala každého, kto by na podobné balenia narazil, aby informoval políciu.

Metanolová aféra, ktorá si od septembra 2012 vyžiadala takmer 50 obetí na životoch a ďalšie desiatky otrávených so sčasti doživotnými následkami na zdraví, hlavne zraku, je stále v centre pozornosti českej verejnosti aj v súvislosti s nedávnym ukončením vyšetrovania. V blízkej budúcnosti sa v ČR začne proces, v ktorom budú viac ako tri desiatky ľudí čeliť vážnym obvineniam, v siedmich prípadoch i z trestného činu úmyselného všeobecného ohrozenia.