Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Polícia ukončila vyšetrovanie smrti českých turistiek v Egypte

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Petrovi K., ktorý akúkoľvek vinu popiera a ktorý je za mrežami už viac ako rok, hrozí v prípade odsúdenia doživotný trest väzenia.


Praha/Ostrava 26. apríla (TASR) - Severomoravskí kriminalisti ukončili vyšetrovanie záhadného úmrtia dvoch českých turistiek v egyptskom letovisku Hurghada a spis poskytli advokátom. Podľa ich záveru sa manželka a dcérka obvineného Petra K. (36) stali obeťou vraždy, pri ktorej páchateľ využil elektrický prúd.

Obhajoba toto tvrdenie spochybňuje odvolávajúc sa na absenciu dôkazov, ako aj na protokoly egyptských vyšetrovateľov, ktorí o použití elektrického prúdu vôbec neuvažovali. Dlho sa ako možná príčina úmrtí 36-ročnej Moniky K. a jej osemročnej dcérky Klárky spomínala otrava nešpecifikovanou toxickou látkou.

Ako informoval internetový server TN.cz a internetové vydanie denníka Blesk, obvinený Petr. K. absolvoval aj meranie genitálnej sexuálnej vzrušivosti, pri ktorom údajne ojedinelo reagoval na čudný obrazový materiál.

U obvineného sa mali nájsť čudné fotografie, ktoré síce Petr K. zmazal, avšak vyšetrovateľom, respektíve policajným špecialistom sa ich podarilo rekonštruovať.

"Na fotografiách je jeden člen rodiny Petra K. v situácii, ktorá je pomerne citlivá na zverejnenie. Pokiaľ by napríklad takouto fotografiou disponovali médiá, bolo by nutné ju výrazne rastrovať, ak by vôbec bola zverejnená," popísal spomínaný server fotografie.

Petrovi K., ktorý akúkoľvek vinu popiera a ktorý je za mrežami už viac ako rok, hrozí v prípade odsúdenia doživotný trest väzenia.