Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Prahou prešiel konvoj historických vozidiel americkej armády

Členovia historického Konvoja oslobodenia v dobových uniformách prechádzajú na zrenovovaných vojenských historických vozidlách americkej armády centrom Prahy pri príležitosti 72. výročia oslobodenia Československa na konci druhej svetovej vojny 28. apríla 2017. Po prejazde Prahou konvoj odíde do Plzne, kde sa na budúci víkend zúčastní na tamojších Slávnostiach slobody. Foto: TASR AP

Členovia konvoja v dobových uniformách a s autentickými vozidlami značiek Jeep, Ford, Willys, Dodge a tiež motocyklami Harley Davidson vyrazili z nábrežia Vltavy na pražskej Malej Strane.

Praha 28. apríla (TASR) - Konvoj historických vozidiel americkej armády, ktorým si fanúšikovia vojenskej histórie pripomínajú výročie oslobodenia Československa na konci druhej svetovej vojny, dnes prešiel centrom Prahy.

Členovia konvoja v dobových uniformách a s autentickými vozidlami značiek Jeep, Ford, Willys, Dodge a tiež motocyklami Harley Davidson vyrazili z nábrežia Vltavy na pražskej Malej Strane. Smerovali k americkému veľvyslanectvu, kde s dobovými swingovými skladbami zahrá Big Band Ústrednej hudby Armády ČR, informoval server Novinky.cz.

Po prejazde Prahou konvoj odíde do Plzne, kde sa na budúci víkend zúčastní na tamojších Slávnostiach slobody.