Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Premiér Babiš je na oficiálnej návšteve Bulharska

Bulharský premiér Bojko Borisov (vpravo) víta českého predsedu vlády Andreja Babiša pred rokovaním v Sofii 22. januára 2018. Foto: TASR/AP

Obaja premiéri diskutovali o aktuálnych európskych otázkach, ako je rozširovanie schengenského priestoru, rozpočet Európskej únie, brexit či problém migrácie.

Sofia 22. januára (TASR) - Český premiér Andrej Babiš rokoval v pondelok dopoludnia v Sofii so svojím bulharským náprotivkom Bojkom Borisovom. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz.

Obaja premiéri diskutovali o aktuálnych európskych otázkach, ako je rozširovanie schengenského priestoru, rozpočet Európskej únie, brexit či problém migrácie. Hovorili aj o spolupráci oboch krajín v oblasti obchodu či cestovného ruchu.

Návšteva Sofie je Babišovou treťou zahraničnou cestou vo funkcii predsedu českej vlády. Už vlani zastupoval krajinu na summite EÚ v Bruseli, na začiatku januára vyrazil na prvú oficiálnu návštevu na Slovensko. Popoludní sa Babiš stretne s bulharským prezidentom Rumenom Radevom.