Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Premiér Bohuslav Sobotka sa rozchádza s manželkou

Na archívnej snímke prvá rakúska dáma Margit Fischerová (vľavo) víta v Hofburgu vo Viedni 3. júna 2014 manželku českého premiéra Oľgu Sobotkovú (vpravo). Na snímke sú ďalej český premiér Bohuslav Sobotka (druhý zľava) a rakúsky prezident Heinz Fischer. Foto: TASR/AP

S manželkou Olgou, s ktorou sa oženil na zámku v Hluboké nad Vltavou v apríli 2003 a na verejnosti sa s ňou objavoval iba zriedkavo, má dvoch synov - Davida a Martina.

Praha 8. júna (TASR) - Predseda českej vlády Bohuslav Sobotka sa rozchádza s manželkou. Vyplýva to z dnes zverejneného spoločného vyhlásenia manželského páru.

"Po vzájomnej dohode oznamujeme, že budeme v nasledujúcich týždňoch hľadať iné usporiadanie nášho rodinného života. Dôvodom je dlhodobý tlak, ktorému je vo všetkých svojich aspektoch vystavený život politika a jeho najbližších," cituje z vyhlásenia server Lidovky.cz.

Český premiér Bohuslav Sobotka má s manželkou Olgou, s ktorou sa oženil na zámku v Hluboké nad Vltavou v apríli 2003 a na verejnosti sa s ňou objavoval iba zriedkavo, dvoch synov - Davida a Martina.