Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Schwarzenberg vykríkol a spadol v Poslaneckej snemovni

Karel Schwarzenberg, archívna snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

K incidentu došlo krátko pred 12.30 h. Podpredseda Poslaneckej snemovne Petr Fiala prerušil rečníka a požiadal o zavolanie záchrannej služby po tom, ako sa z lavíc po jeho pravici ozvali výkriky.

Praha 12. septembra (TASR) - Bývalý český minister zahraničných vecí Karel Schwarzenberg v stredu krátko popoludní spadol v Poslaneckej snemovni parlamentu ČR a kolegovia pre neho privolali záchrannú službu. Podľa informácií od členov poslaneckého klubu jeho strany TOP 09 nejde o nič vážne. Schôdzu snemovne približne na desať minút prerušili.

Informoval o tom server Novinky.cz.

K incidentu došlo krátko pred 12.30 h. Podpredseda Poslaneckej snemovne Petr Fiala prerušil rečníka a požiadal o zavolanie záchrannej služby po tom, ako sa z lavíc po jeho pravici ozvali výkriky. V tom čase sa už k 81-ročnému Schwarzenbergovi zbiehali kolegovia.

Poslanci TOP 09 Novinkám následne povedali, že pre neho naozaj ide sanitka. Schwarzenberg, čestný predseda a poslanec strany TOP 09, asi po desiatich minútach vyšiel zo sály po svojich.

Šéf poslancov TOP 09 Miroslav Kalousek následne poďakoval kolegom za trpezlivosť a empatiu. Dodal, že čestný predseda je už v starostlivosti lekárov.

Približne po štvrťhodine, ktorú strávil v kancelárii, Schwarzenberg v sprievode záchranárov sám opustil budovu snemovne.