Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Sobotka chystá tlačovku, špekuluje sa o jeho odchode z čela strany

Bohuslav Sobotka, archívne foto. Foto: TASR/AP

O tom, že niektorí straníci čím ďalej hlasnejšie volajú po Sobotkovom odchode, sa hovorí od minulého týždňa.

Praha 12. júna (TASR) - Český premiér a predseda Českej strany sociálnodemokratickej (ČSSD) Bohuslav Sobotka odmietol v pondelok komentovať špekulácie o svojom odchode z čela ČSSD. Novinárom sa vyhýba. Pri odchode z konferencie o stavebníctve sa len obmedzil na oznámenie, že aktuálnou politickou situáciou sa bude v stredu zaoberať stranícke grémium, napísal spravodajský server Novinky.cz.

Sobotka sa usiloval novinárom vyhnúť aj pri príchode na pondelňajšej konferenciu o stavebníctve, ktorá sa konala na Pražskom hrade. Na otázku, či môže potvrdiť špekulácie, že sa vzdá funkcie lídra sociálnej demokracie, iba sucho odvetil: "Teraz nie."

Aj pri odchode sa pokúšal médiám vyhnúť, napokon ale uviedol, že nebude špekulácie komentovať. "V stredu sa zíde politické grémium sociálnej demokracie a bude o všetkých veciach debatovať," povedal. Podľa informácií Noviniek chystá Sobotka na stredu veľkú tlačovú konferenciu.

O tom, že niektorí straníci čím ďalej hlasnejšie volajú po Sobotkovom odchode, sa hovorí od minulého týždňa. Lídrom by sa mal pravdepodobne stať šéf českej diplomacie a doterajší podpredseda strany Lubomír Zaorálek. Špičky ČSSD zákulisné informácie komentovali slovami, že ide o klebety.