Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Česku zomrela žena po oslabení organizmu prasacou chrípkou

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Tohtosezónna chrípková epidémia si v Česku vyžiadala v dôsledku komplikácií už najmenej 28 obetí.

Chomutov 3. marca (TASR) - Jedna z pacientok hospitalizovaných s tzv. prasacou chrípkou v nemocnici v Chomutove na severozápade Česka dnes prehrala svoj boj o holé prežitie. Sedemdesiatpäťročná žena, ktorú hospitalizovali ešte 16. februára, zomrela dnes v skorých ranných hodinách na následky celkového zlyhania organizmu oslabeného ochorením.

Informácie priniesol v internetovom vydaní Chomutovský deník s odvolaním sa na hovorcu spoločnosti Krajská zdravotná, ktorej patrí i spomínaná nemocnica, Jiří Vondra.

Na anesteziologicko-resuscitačnom oddelení rovnakej nemocnice zostáva naďalej ďalšia žena infikovaná tiež vírusom A(H1N1). Aj stav tejto 65-ročnej pacientky je vážny. V Ústeckom kraji registrovali však podľa pondelkového vyjadrenia riaditeľa Krajskej hygienickej stanice Josefa Trmala celkove 15 osôb infikovaných rovnakým druhom chrípkového ochorenia.

Spomínaný vírus nespôsobuje u ľudí s dobrou imunitou vážnejšie ťažkosti, pre seniorov, chronicky chorých s oslabeným organizmom však predstavuje vážnu hrozbu. Tohtosezónna chrípková epidémia si v Česku vyžiadala v dôsledku komplikácií už najmenej 28 obetí.