Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Útočníčku z Tesca krátko pred jej činom prepustili z psychiatrie

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Útočníčku hospitalizovali v liečebni Bohniciach po tom, ako sa pred dvoma týždňami pokúsila v kaviarni v Prahe uškrtiť jednu zo zákazníčok. Žena sa priznala, že už dlho chce niekoho zabiť.

Praha 22. júla (TASR) - Tridsaťtriročná žena, ktorá vo štvrtok dobodala v pražskej predajni Tesca v nákupnom centre Nový Smíchov pre ňu neznámu ženu, bola krátko pred svojím činom - ešte v ten istý deň - prepustená z psychiatrickej liečebne v Bohniciach. Informoval o tom dnes Český rozhlas. Napadnutá po prevoze do nemocnice zomrela.

Útočníčku hospitalizovali v Bohniciach po tom, ako sa pred dvoma týždňami pokúsila v kaviarni v Prahe 5 uškrtiť jednu zo zákazníčok, tvrdí spravodajský server iDNES.cz. Žena sa priznala, že už dlho chce niekoho zabiť.

Podľa riaditeľa psychiatrickej nemocnice Martina Hollého ju z liečebne prepustili v stabilizovanom stave, žena vnímala reálny svet a mala nastavenú medikáciu.

Server iDNES.cz píše, že žena sa v Bohniciach liečila opakovane, ale dobrovoľne, súdne nariadené liečenie nemala.

Pri prvom pokuse o vraždu v kaviarni neutrpela napadnutá zákazníčka žiadne fyzické zranenie, iba šok.

Policajná hovorkyňa Iveta Martínková uviedla, že žena si svoju obeť v predajni Tesco neďaleko križovatky Anděl vybrala náhodne a zbraň si zabezpečila priamo v obchode. "Kriminalisti ženu ešte dnes obvinia z trestného činu vraždy."