Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Karlovarskom kraji odhalili cudzincov podvádzajúcich v kasíne

Kasíno/Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vyšetrovateľ podal štátnemu zástupcovi návrh na uvalenie väzby na obvinených. Dvojici, ktorá si na rozhodnutie počká za mrežami, hrozí v prípade preukázania trestnej činnosti až päť rokov väzenia.

Praha 25. apríla (TASR) - Okolo pol milióna Kč za jedinú noc vyhrali v kasíne v Karlovarskom kraji dvaja cudzinci, ktorých úspech bol však dielom sofistikovaného podvodu. Spoluprácu 30-ročného hráča a jeho 38-ročného komplica za pomoci špičkového sledovacieho zariadenia odhalili na základe podozrenia prevádzkovateľov zariadenia tamojší kriminalisti, informuje dnes internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorkyňu krajskej polície Kateřinu Krejčí.

Podľa jej slov bol jeden z mužov - hráč vybavený profesionálnym sledovacím zariadením, kým druhý vyhodnocoval za pomoci špičkovej techniky údaje z hry zasielané diaľkovým prenosom a na základe nich radil partnerovi ako hrať.

Hovorkyňa súčasne uviedla, že sa pri domových prehliadkach podarilo zabezpečiť celý rad dôkazov. Kriminalisti podľa jej slov predpokladajú, že zadržaní páchali podvody dlhší čas na území viacerých európskych štátov.

Polícia už oboch mužov pochádzajúcich podľa servera "z krajiny na východ od ČR" obvinila z podvodu.