Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

V českých mestách zasahujú vojenská polícia a protimafiánska centrála

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Podľa informácií Českého rozhlasu sa policajná razia týka 19 osôb, ide údajne o korupciu pri verejnom obstarávaní.

Praha 21. novembra (TASR) - Česká vojenská polícia a protimafiánska centrála zasahujú v utorok na niekoľkých miestach v republike. TASR správu prevzala z webovej stránky Českého rozhlasu a Pardubického deníka.

Podľa informácií servera Neovlivni.cz, na ktorý sa odvoláva okrem iných aj Pardubický deník, sa zásah týka aj mesta Pardubice. Polícia sa tam vraj zamerala na Martina Charváta, bývalého primátora a súčasného mestského poslanca za hnutie ANO.

Tajomník pardubického magistrátu Michal Zítko potvrdil Českému rozhlasu zásah polície na mestskom úrade. "Niektoré kancelárie sú zapečatené, počkáme, ako sa situácia bude ďalej vyvíjať," povedal Zítko.

Podľa informácií Českého rozhlasu sa policajná razia týka 19 osôb, ide údajne o korupciu pri verejnom obstarávaní.

"Bola začatá realizácia zaisťovacích úkonov v trestnom konaní. Vzhľadom na neverejnosť konania nebudeme zatiaľ poskytovať ďalšie informácie," uviedla policajná hovorkyňa Barbora Bitalová.

Hovorca Národnej centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej následne potvrdil, že tento útvar "vykonáva realizáciu úkonov v trestnom konaní súbežne s vojenskou políciou". Dodal, že zásah sa netýka ministerstva obrany ani armády.