Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zahraničie

Prezident Zeman rokoval v Lánoch s Babišom a Prachařom o rozpočte

Miloš Zeman Foto: TASR/Michal Svítok

Koalícia sa na finálnej verzii hospodárskeho plánu zatiaľ nedohodla, vláda schválila len výdavkové rámce.

Praha 15. júna (TASR) - Český prezident Miloš Zeman a členovia jeho expertného tímu rokovali v sobotu v Lánoch s ministrami financií a dopravy Andrejom Babišom a Antonínom Prachařom (obaja ANO) o návrhu štátneho rozpočtu pre budúci rok. Koalícia sa na finálnej verzii hospodárskeho plánu zatiaľ nedohodla, vláda schválila len výdavkové rámce, píše portál Novinky.cz.

"Témou rokovania expertného tímu pána prezidenta je príprava štátneho rozpočtu na rok 2015 a s tým súvisiace zvýšenie podielu investícií. Pán prezident považuje investície za významný nástroj v boji proti nezamestnanosti," avizoval prezidentov hovorca Jiří Ovčáček.

Kľúčové z hľadiska investícií sú podľa neho dopravné stavby; preto bol pozvaný aj Prachař. "Preberali sme hlavne investície," potvrdil pre Českú televíziu po stretnutí šéf štátnej pokladnice Babiš. "Investícií je dosť, nie sú však pripravené," dodal.

Zeman v stredu pri návšteve Libereckého kraja povedal, že sa zhodol s Babišom v tom, že k ekonomickému rastu je potrebné posilniť investičné výdavky štátu. Budú spolu ďalej rokovať a výsledky chcú verejne prezentovať v utorok.