Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

ČSSD si to s trafikou pre Vlčka rozmyslela

Šéf senátorov vládnej ODS Jaroslav Kubera stiahnutie Vlčkovej kandidatúry komentoval slovami: "Sociálna demokracia zrejme vyľakala sama seba."

Praha 18. júna (TASR) - Česká strana sociálnodemokratická (ČSSD) stiahne niekdajšieho šéfa Poslaneckej snemovne Miloslava Vlčka spomedzi kandidátov na post inšpektora Úradu pre ochranu osobných údajov (ÚOOÚ). Informáciu priniesol dnes server Lidovky.cz, ktorému to potvrdil predseda klubu ČSSD v Senáte Petr Vícha.

Na dnešnom brífingu strany sa novinári informovali o tomto ťahu opozičnej strany, ktorej prítomní poprední predstavitelia, Jeroným Tejc a Michal Hašek o ňom v skorých popoludňajších hodinách ešte nemali žiadne informácie.

Vícha to však pre Lidovky.cz potvrdil slovami: "Je to tak, po dohode s pánom Vlčkom to bude stiahnuté. Zajtra to budem podpisovať ešte pred rokovaním volebnej komisie. Pán Vlček medzi kandidátmi nebude."

Predseda klubu ČSSD v Senáte súčasne potvrdil, že o tom spoločne hovorili a že zhodné stanovisko zaujal i samotný možný adept. "Asi nechce podstupovať tú mediálnu masáž, ktorú noviny rozpútali," poznamenal Vícha a dodal: "Pokiaľ ste nás predtým odsudzovali za to, že sme to podávali, tak nás aspoň neodsudzujte za to, že to sťahujeme".

ČSSD čelila za snahu získať post pre niekdajšieho šéfa Poslaneckej snemovne podobnej kritike, s akou je teraz konfrontovaná ODS pre zaistenie postov pre troch svojich niekdajších poslancov, píše server Lidovky.cz.

Šéf senátorov vládnej ODS Jaroslav Kubera stiahnutie Vlčkovej kandidatúry komentoval slovami: "Sociálna demokracia zrejme vyľakala sama seba."

Jedinou kandidátkou na post inšpektora ÚOOÚ, o ktorom budú rozhodovať senátori, tak zostáva niekdajšia sociálna demokratka, teraz nominantka Severočechov Jiřina Rippelová.

Miloslav Vlček, ktorý je členom ČSSD od roku 1993, bol predsedom Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR od 14. augusta 2006 do rezignácie 30. apríla 2010. Medzičasom sa neúspešne pokúsil o návrat do politiky pri voľbách do Senátu v roku 2012, podniká vo viacerých oblastiach, okrem iného v pôdohospodárstve.