Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Útok vo Francúzsku: V škole v Grasse mal strieľať 17-ročný študent

Francúzski policajti vyšetrujú v areáli strednej školy po streľbe v meste Grasse na juhu Francúzska 16. marca 2017. Podľa francúzskej polície ozbrojený stredoškolský študent strieľal na strednej škole Alexis de Tocqueville v Grasse. Pri streľbe najmenej dvaja ľudia utrpeli zranenia. Foto: TASR AP

Mladíka sa podarilo medzičasom zadržať, pričom nebolo jasné, či sú všetky jeho zbrane naozaj funkčné.

Bratislava 16. marca (Teraz.sk/TASR) - Dnešná streľba na strednej škole v meste Grasse na juhovýchode Francúzska si vyžiadala troch zranených. Podľa polície ide o riaditeľa školy a dvoch študentov.

V súvislosti so streľbou na Lýceu Alexisa de Tocquevilla zadržala polícia 17-ročného študenta školy, ktorý bol vyzbrojený puškou, pištoľou a dvoma ručnými granátmi. Či boli všetky zbrane skutočne funkčné nebolo bezprostredne po incidente známe.

Hovorca francúzskeho ministerstva vnútra Pierre-Henry Brandet pre televíziu BFMTV uviedol, že "po zuby ozbrojený" študent začal strieľať na riaditeľa školy.

K najnovšej streľbe došlo v čase pokračujúceho výnimočného stavu vo Francúzsku vyhláseného po teroristických útokoch z uplynulých rokov, ktoré sa odohrali v Paríži a Nice, vzdialenom od Grasse približne 40 kilometrov.

Francúzski policajti uzatvárajú okolie strednej školy po streľbe v meste Grasse na juhu Francúzska 16. marca 2017. Podľa francúzskej polície ozbrojený stredoškolský študent strieľal na strednej škole Alexis de Tocqueville v Grasse. Pri streľbe najmenej dvaja ľudia utrpeli zranenia.
Foto: TASR/AP


Francúzske ministerstvo vnútra upozornilo ľudí, že o tejto situácii bude priebežne informovať. Ďalej dodalo, aby obyvatelia dodržiavali bezpečnostné pokyny a pokiaľ je to možné, aby sa vyhli okoliu školy, kde sa strieľalo.

Najnovšiu streľbu hlásili v čase pokračujúceho výnimočného stavu vo Francúzsku po teroristických útokoch z uplynulých rokov, ktoré sa odohrali v Paríži a Nice, vzdialenom od Grasse približne 40 kilometrov.






.




Najnovšiu streľbu hlásili v čase pokračujúceho výnimočného stavu vo Francúzsku po teroristických útokoch z uplynulých rokov, ktoré sa odohrali v Paríži a Nice, vzdialenom od Grasse približne 40 kilometrov.

Francúzska ministerka: Strieľal labilný mladík fascinovaný zbraňami


Dnešná streľba na strednej škole v meste Grasse na juhovýchode Francúzska bola "očividne šialeným činom, ktorý spáchal labilný mladík fascinovaný zbraňami". Uviedla to francúzska ministerka školstva Najat Vallaudová-Belkacemová.

Ministerka zároveň vyzdvihla počínanie riaditeľa školy, ktorý pri útoku utrpel zranenie, a označila ho za "hrdinské".

"Keď videl, že ten študent vytiahol zbraň, ponáhľal sa k nemu, aby mu dohovoril... a utrpel strelné zranenie ruky", povedala Vallaudová-Belkacemová, ktorá sa narodila v Maroku.