Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zahraničie

Dáni zadržali ďalšiu osobu podozrivú z plánovania teroristického útoku

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Polícia nezverejnila informácie o totožnosti či veku zadržanej osoby. Podľa dánskej televízie TV2 však ide o mladú ženu z mesta Odense.

Kodaň 20. decembra (TASR) - V Dánsku zadržali ďalšiu osobu v spojitosti s minulotýždňovou rozsiahlou protiteroristickou operáciou, oznámila v stredu kodanská polícia. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA.

Osobu zadržala polícia ešte v utorok v Kodani. Predpokladá sa, že ide o jedného z podozrivých, ktorých zadržanie polícia nariadila počas minulotýždňovej protiteroristickej operácie. Miestny súd neskôr rozhodne o tom, či zdržanú osobu prepustia alebo zostane vo väzbe.

Polícia nezverejnila informácie o totožnosti či veku zadržanej osoby. Podľa dánskej televízie TV2 však ide o mladú ženu z mesta Odense.

Dánska polícia minulý štvrtok (14. decembra) zadržala v rámci protiteroristickej operácie troch ľudí podozrivých z plánovania teroristického útoku. Dvoch z nich - muža a mladú ženu - vzala do väzby. Posledného zadržaného, muža, prepustili.

Súd okrem toho nariadil, aby boli ďalší štyria nezvestní podozriví vzatí do väzby "v neprítomnosti", informovala prokuratúra v Kodani. Toto rozhodnutie znamená, že po zadržaní na nich bude uvalená väzba.

Minulý štvrtok tiež zadržali v Berlíne a Rotterdame štyroch ľudí podozrivých z členstva v militantnom hnutí Hamas. Sú podozriví z plánovania útokov na židovské inštitúcie v Európe. Bezprostredne nebolo známe, či prípady v Dánsku, Nemecku a Holandsku spolu súvisia, uviedla DPA.