Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Dánsko a Švédsko postihli silné dažde a záplavy, zasahovali potápači

Strechy dvoch autobusov sú čiastočne viditeľné v zatopenom podjazde v juhošvédskom meste Malmö 31. augusta 2014. Niekoľkodňový silný dážď spôsobil lokálne záplavy vo Švédsku a v Dánsku, ochromil cestnú a železničnú dopravu. V niektorých oblastiach museli evakuovať obyvateľov z podmáčaných domov. Na vyslobodzovanie ľudí v zaplavených autách a autobusoch privolali potápačov. Foto: TASR/AP

Meteorológovia oznámili, že dažde by mali postupne ustúpiť, ale úrady vyzvali obyvateľov, aby dnes nevychádzali zo svojich domovov.

Kodaň 31. augusta (TASR) - Silné dažde a náhle záplavy skomplikovali cestnú a železničnú dopravu v Dánsku a Švédsku; potápači tam museli zo zaplavených vozidiel zachraňovať niekoľko osôb.

Dažde, ktoré sa začali v noci nadnes, si vynútili evakuáciu obyvateľov niektorých oblastí, ktorých domy sú vplyvom počasia podmáčané, doplnila agentúra AP.

Autobusovú dopravu vo švédskom meste Malmö museli prerušiť, keď sa na zaplavených cestách pokazilo viacero vozidiel. Cestujúcich museli zachraňovať potápači.

V dánskom hlavnom meste Kodaň pomáhali záchranári šoférovi auta, ktoré zaplavila voda.

"Zachránili sme ho na poslednú chvíľu," povedal Kristian Naested z kodanského záchranného zboru.

Meteorológovia oznámili, že dažde by mali postupne ustúpiť, ale úrady vyzvali obyvateľov, aby dnes nevychádzali zo svojich domovov.