Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Delegácia lídra venezuelskej opozície Juana Guaidóa navštívila Vatikán

Na snímke Juan Guaidó. Foto: TASR/AP

Vatikán zdôraznil potrebu spravodlivého a mierového riešenia na prekonanie krízy, ktoré by rešpektovalo ľudské práva, zabezpečilo dobro pre všetkých obyvateľov krajiny a vyhlo sa krviprelievaniu.

Vatikán 11. februára (TASR) - Delegácia zastupujúca lídra venezuelskej opozície Juana Guaidóa sa v pondelok vo Vatikáne stretla s predstaviteľmi Svätej stolice, informovala agentúra AP.

Vatikán sa podľa AP zaoberá žiadosťou venezuelského prezidenta Nicolása Madura, ktorý požiadal o pomoc pri riešení politickej krízy v krajine.

Vatikánsky štátny sekretariát v pondelok oznámil, že pápež František stojí pri všetkých obyvateľoch Venezuely, ktorí trpia. Vatikán podľa slov hovorcu Alessandra Gisottiho zdôraznil potrebu spravodlivého a mierového riešenia na prekonanie krízy, ktoré by rešpektovalo ľudské práva, snažilo sa zabezpečiť dobro pre všetkých obyvateľov krajiny a vyhnúť sa krviprelievaniu.

Prezident Maduro napísal začiatkom februára pápežovi Františkovi list, v ktorom ho požiadal, aby mu pomohol v dialógu s opozíciou. František podľa AP povedal, že obe strany musia požiadať o externých sprostredkovateľov.