Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

Demonštranti v Hollywoode žiadali ukončenie vojny v Pásme Gazy

Protestujúca drží plagát počas zhromaždenia na podporu Palestínčanov žiadajúcich prímerie v Gaze v rámci slávnostného odovzdávania cien americkej Akadémie filmových umení a vied (AMPAS) 10. marca 2024 v okolí Dolby Theatre v Los Angeles. Foto: TASR/AP

Účastníci zhromaždenia neďaleko Dolby Theatre mávali palestínskymi zástavami a žiadali oslobodenie Palestíny.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Los Angeles 11. marca (TASR) - Stovky demonštrantov narušili v nedeľu dopravu v okolí Dolby Theatre v Los Angeles, kde sa konalo slávnostné odovzdávanie cien americkej Akadémie filmových umení a vied (AMPAS). Vyjadrovali nespokojnosť s vojnou medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas. TASR o tom informuje na základe správ agentúry AP a webovej stránky denníka Los Angeles Times.

Účastníci zhromaždenia neďaleko Dolby Theatre mávali palestínskymi zástavami a žiadali oslobodenie Palestíny. Demonštrácie sa konali aj na ďalších miestach v Hollywoode.

Úrady v okolí Dolby Theater posilnili bezpečnostné opatrenia a polícia zosilnila hliadky, pripomína Los Angeles Times.

Galavečer 96. ročníka Cien akadémie sa začal o 16.00 h miestneho času (pondelok 0.00 h SEČ). Moderátorom je už po štvrtý raz americký komik a herec Jimmy Kimmel.

Najviac nominácií má tento rok životopisná dráma Oppenheimer režiséra Christophera Nolana, ktorá sa uchádza o Oscara v 13 kategóriách.