Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Desiatky mŕtvych si vyžiadal požiar na riečnej lodi v Bangladéši

Na snímke zranení pasažieri z osobného trajektu, ktorý zachvátil požiar na rieke Sugandha, ležia v nemocnici v administratívnej oblasti Barišál, približne 150 kilometrov juhozápadne od hlavného bangladéšskeho mesta Dháka v piatok 24. decembra 2021. Foto: TASR/AP

Predpokladá sa, že oheň vznikol v lodnej strojovni a rýchle sa rozšíril po celom plavidle. Mnoho cestujúcich poskákalo v panike do vôd rieky.

Dháka 24. decembra (TASR) - Najmenej 30 ľudí zahynulo, keď osobný trajekt na rieke v južnom Bangladéši zachvátil v piatok v skorých ranných hodinách požiar. Informuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne oficiálne zdroje.

Dvojpalubný trajekt sa plavil po rieke Sugandha na úseku prechádzajúcom cez administratívnu oblasť Barišál, približne 150 kilometrov juhozápadne od hlavného bangladéšskeho mesta Dháka.

Predpokladá sa, že oheň vznikol v lodnej strojovni a rýchle sa rozšíril po celom plavidle. Mnoho cestujúcich poskákalo v panike do vôd rieky, približuje DPA.

Na palube trajektu, smerujúceho do Dháky, sa nachádzalo približne 300 pasažierov. Hasičom trvalo vyše tri hodiny, kým plamene na lodi uhasili natoľko, že plavidlo mohlo byť ukotvené v blízkej dedine na brehu rieky. Hospitalizovaných s popáleninami bolo následne najmenej 67 pasažierov.

V juhoázijskom Bangladéši dochádza k lodným haváriám pomerne často, a to najmä v dôsledku nedbalého dodržiavania pravidiel lodnej premávky.