Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Devätnásťročného muža odsúdili za bombové hrozby na tri roky väzenia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Devätnásťročný George Duke-Cohan sa priznal k falošným bombovým hrozbám, ktoré spôsobili v marci evakuáciu viac ako 400 britských škôl.

Londýn 7. decembra (TASR) - Britský súd odsúdil v piatok mladého muža na tri roky väzenia po tom, ako sa priznal k bombovým hrozbám voči tisíckam škôl a lietadlu smerujúcemu do Spojených štátov. Informovala o tom agentúra DPA.

Devätnásťročný George Duke-Cohan sa priznal k falošným bombovým hrozbám, ktoré spôsobili v marci evakuáciu viac ako 400 britských škôl.

Americkej letiskovej polícii v auguste v telefonáte navyše predstieral, že jeho dcéra mu povedala, že je rukojemníčkou na lete spoločnosti United Airlines do San Francisca. Aj k tomuto falošnému telefonátu, ktorý podľa britskej Národnej kriminálnej agentúry (NCA) po pristátí lietadla v San Franciscu spustil "závažnú bezpečnostnú operáciu", sa priznal.

Duke-Cohan tiež poslal hromadný e-mail britským a americkým školám, že v ich priestoroch sú umiestnené rúrkové bomby.

Marc Horsfall, vyšetrovateľ z NCA, konštatoval, že Duke-Cohan uskutočnil tieto hrozby "ukrytý za obrazovkou počítača pre svoje vlastné potešenie bez toho, aby zobral do úvahy účinky svojho počínania na iných ľudí".