Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Na rakúskej diaľnici A1 sa stala masová havária, zrazilo sa 40 aút

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Nešťastie si vyžiadalo podľa verejnoprávneho rakúskeho rozhlasu ORF 11 zranených, časť ktorých ošetrili zdravotníci priamo na mieste.

Viedeň/Altlengbach 16. apríla (TASR) - Po viac ako 200 minútach sa dnes popoludní podarilo obnoviť premávku na úseku tzv. Západnej diaľnice A1 v smere na Viedeň, kde v poludňajších hodinách došlo pri obci Altlengbach v okrese St. Pölten k masovej kolízii okolo 40 automobilov na úseku dlhom asi 750 metrov. Informovala o tom tlačová agentúra APA s odvolaním sa na rakúsku diaľničnú spoločnosť Asfinag.

Na mieste nehody zasahovali početní záchranári, vrátane posádky vrtuľníka, viaceré hasičské útvary, polícia a ďalšie zložky záchranného systému.

Nešťastie si vyžiadalo podľa verejnoprávneho rakúskeho rozhlasu ORF 11 zranených, časť ktorých ošetrili zdravotníci priamo na mieste.

Príčiny udalosti, ktorá si vynútila uzavretie spomínaného úseku a odklonenie dopravy, keďže havarované vozidlá stáli vo všetkých pruhoch komunikácie, sú predmetom vyšetrovania. Doterajšie poznatky však naznačujú, že môže ísť o dôsledok mimoriadne klzkého povrchu diaľnice po krátkodobom, ale intenzívnom krupobití.