Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Diaľnica do Doveru zostala po zrútení nadchodu druhý deň uzavretá

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Pri nehode sa zranil motocyklista, hospitalizovali ho so zlomenými rebrami a vodič kamiónu utrpel šok.

Londýn 28. augusta (TASR) - Dôležitá anglická diaľnica spájajúca Londýn s Doverom a kľúčovými trasami cez Lamanšský prieliv, či už trajektom alebo podmorským tunelom, zostala dnes druhý deň z bezpečnostných dôvodom uzavretá. Odstraňovali z nej sutiny zo zrútenej časti nadchodu pre peších a statici sa ubezpečovali, že nespadne aj zvyšok, informovala dnes tlačová agentúra AP.

Diaľnica M20 prechádza grófstvom Kent juhovýchodne od Londýna a je uzavretá od sobotňajšieho poludnia, kedy do nadchodu narazil privysoký kamión a čiastočne ho strhol. Pri nehode sa zranil motocyklista, hospitalizovali ho so zlomenými rebrami a vodič kamiónu utrpel šok.



Spoločnosť Highways England, ktorá má na starosti anglické diaľnice, dúfala, že uzavretý úsek M20 otvorí do dnešného poludnia. Jej hovorca Stuart Thompson však oznámil, že bezpečnostné skúšky sa ukázali byť "veľmi dôkladné", osobitne pokiaľ ide o časť nadchodu, ktorá sa naďalej týči nad časťou diaľnice.

Bezpečnostní pracovníci tam inštalujú detektory pohybu, aby potvrdili, že nadchod zostane stabilný.

Uzavretie diaľnice narušilo plány mnohých ľudí, ktorí cestovali, aby využili predĺžený víkend. V Anglicku, Walese a Severnom Írsku majú totiž v posledný augustový pondelok pracovné voľno (Summer Bank Holiday), pre mnohých sa končia letné prázdniny a musia sa vrátiť do práce či do školy.

Po uzavretí časti diaľnice sa v oblasti vytvorili dlhé kolóny.