Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Diaľnicu pri Nickelsdorfe otvorili, presmerovali však vlaky

Ilustračná snímka Foto: TASR – Ladislav Vallach

Rakúske spolkové železnice presmerovali z bezpečnostných dôvodov diaľkové vlaky na vnútrorakúsku trať cez Zell am See.

Viedeň/Nickelsdorf/Salzburg 14. septembra (TASR) - Rakúska polícia dnes opätovne otvorila hraničný priechod Nickelsdorf na tzv. východnej diaľnici (A4) smerom do Maďarska. Vzniknutá štvorkilometrová zápcha sa už medzičasom rozplynula, uviedol hovorca diaľničnej spoločnosti Asfinag pre agentúru APA.

Ďalšie uzávery v priebehu dňa však podľa neho nemožno vylúčiť. "Závisí to od toho, či sa na vozovke budú nachádzať ľudia," povedal hovorca.

Rakúske spolkové železnice (ÖBB) oznámili, že všetky diaľkové vlaky medzi východom a západom Rakúska dnes z bezpečnostných dôvodov okolo poludnia presmerovali na vnútrorakúsku trať cez Zell am See. Na "koridorovej trati" zo Salzburgu do Kufsteinu sa totiž v Nemecku, cez ktoré vedie, opakovane nachádzali ľudia v blízkosti koľají alebo na nich.

Opatrenie platí do odvolania a týka sa všetkých vlakov jazdiacich z východného Rakúska do Innsbrucku, Bregenzu či Zürichu a späť. Cesta môže trvať až o 90 minút dlhšie, alternatívou by však bolo opakované uzatváranie tratí v dotknutom úseku, čo by mohlo viesť k ešte väčšiemu meškaniu a problémom s plánovaným času príchodov.

Vlakov do Nemecka na trati Viedeň - Salzburg - Mníchov a ďalej sa presmerovanie netýka. Na hranici však treba vzhľadom na hraničné kontroly nemeckých úradov rátať s meškaním do 50 minút, informovali ÖBB.