Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Zahraničie

Dievčatko zomrelo pri hre v nafukovacom hrade v Británii

Policajti a forenzní experti vyšetrujú na mieste nehody, kde zahynulo sedemročné dievčatko v nafukovacom hrade v meste Harlow, 48 kilometrov severne od Londýna 27. marca 2016. Foto: TASR/AP

Dieťa na mieste nešťastia ošetrili a odviezli leteckou záchrannou službou do nemocnice, ale napriek tomu zomrelo.

Londýn 27. marca (TASR) - Dvoch ľudí dnes zatkli v Británii po tom, čo sedemročné dievčatko zomrelo v sobotu pri hre v nafukovacom hrade na veľkonočných trhoch. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Dievčatko prišlo o život, keď nafukovací hrad v parku v meste Harlow, 48 kilometrov severne od Londýna, odniesol silný nápor vetra o 150 metrov ďalej. Dieťa na mieste nešťastia ošetrili a odviezli leteckou záchrannou službou do nemocnice, ale napriek tomu zomrelo.

Polícia dnes oznámila, že muža a ženu z firmy, ktorá obchoduje s nafukovacími hradmi, zatkli pre podozrenie z neúmyselného zabitia. Mená zadržaných neboli zverejnené.

Ray Smith z britského združenia putujúcich zabávačov Showmans Guild of Great Britain povedal, že hrad odfúkol "náhly nápor vetra". Dodal, že kedy bol silný vietor neustále, hrad a ďalšie nafukovacie atrakcie by boli pre verejnosť zatvorené.