Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Do Nemecka smerujú stovky motorkárov na pohreb zavraždeného bossa

Motorkársky gang Hells Angels. Foto: TASR/AP

Predáka Aygüna Mucuka našli minulý piatok zavraždeného, so 16 strelnými ranami v tele, v priestoroch motorkárskej klubovne v neďalekom Wettenbergu. Pochovaný bude podľa moslimského obradu.

Friedberg 12. októbra (TASR) - Stovky členov povestného motorkárskeho gangu Hells Angels sa dnes schádzajú v Giessene v spolkovej krajine Hesensko na západe Nemecka, aby sa zúčastnili na pohrebe zavraždeného šéfa jeho miestnej odnože.

Predáka Aygüna Mucuka našli minulý piatok zavraždeného, so 16 strelnými ranami v tele, v priestoroch motorkárskej klubovne v neďalekom Wettenbergu.

Pochovaný bude dnes, a to podľa moslimského obradu. Na pohreb bude dozerať niekoľko stoviek policajtov. Predpokladá sa, že na pohreb pricestujú stovky členov motorkárskych gangov z Nemecka i iných krajín Európy. Polícia očakáva aj kolóny na cestách, keďže väčšina smútočných hostí sa bude presúvať na motorkách alebo autami.

Ako informovala agentúra DPA, polícia stále pátra po páchateľovi alebo páchateľoch vraždy 45-ročného Mucuka.

Predpokladá sa, že jej motívom by mohla byť aj rivalita medzi súperiacimi motorkárskymi klanmi: kým giessenských Hells Angels, známych aj ako mladí divosi, vedú Turci, frankfurtská odnož gangu sa považuje za "domorodú". Oba skupiny sa veľmi často dostávajú do stretu so zákonom kvôli obchodovaniu s drogami, prevádzkovaniu ilegálnych nevestincov a inej trestnej činnosti.

Denník Bild zasa napísal, že Mucuk mal konflikt s dvoma inými členmi vlastného gangu.

Momentálne je v Nemecku kvôli ilegálnym aktivitám zakázaných viac ako 30 klubov Hells Angels, dodala DPA.