Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Do Rakúska dnes neprišli žiadni migranti

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Túto situáciu podľa polície spôsobilo zlé počasie nad Egejským morom. Viedeň zároveň práve dnes zavádza plán, podľa ktorého obmedzuje počet uchádzačov o azyl, prichádzajúcich na rakúske územie.

Spielfeld 19. februára (TASR) - Na hlavný hraničný priechod Rakúska so Slovinskom, v obci Spielfeld, neprišli dnes žiadni migranti - túto situáciu podľa polície spôsobilo zlé počasie nad Egejským morom. Viedeň zároveň práve dnes zavádza plán, podľa ktorého obmedzuje počet uchádzačov o azyl, prichádzajúcich na rakúske územie, pripomína agentúra AP.

Viedeň tento týždeň oznámila, že na južných hraničných priechodoch povolí od dneška vstup denne najviac 80 ľuďom žiadajúcim o azyl v Rakúsku. Viedeň vyhlásila, že tento plán zavedie do praxe aj napriek tvrdeniam, že je protizákonný.

Policajný hovorca Fritz Grundnig informoval, že na hraničnom priechode v Spielfelde dnes neočakávajú žiadnych utečencov. Hovorca dodal, že dôvod nie je celkom jasný, ale "predpokladáme, že nad Egejským morom je už niekoľko dní problematické počasie".

V susednom Nemecku hovorca ministra vnútra Tobias Plate povedal, že Berlín vníma rakúsky plán na kvóty "s určitou nedôverčivosťou".