Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Zahraničie

Dodávka v Prahe narazila do aút a zranila viacero ľudí

Ilustračné foto Foto: denik.cz

Hovorkyňa polície Violeta Siřišťová potvrdila, že vodič dodávky mal s najväčšou pravdepodobnosťou zdravotné problémy.

Praha 31. marca (TASR) - V blízkosti pražskej Vojenskej nemocnice v stredu dodávka narazila do niekoľkých áut a následne zrazila viacerých ľudí na zástavke električky. Pražskí záchranári na sociálnej sieti informovali, že po nehode ošetrili päť ľudí.

Príčina nehody bola bezprostredne neznáma. Spravodajský server Novinky.cz uviedol, že vodič dodávky mal podľa polície aj svedkov zdravotné problémy. Záchranári na miesto poslali štyri sanitky a vrtuľník.

"Na mieste bolo celkovo päť zranených osôb. Do vojenskej nemocnice boli prevezení dvaja pacienti - jeden vo vážnom stave, druhý mal poranenie hlavy a dolnej končatiny," uviedla hovorkyňa záchranárov Jana Poštová. Dodala, že v inej nemocnici boli hospitalizovaní traja ľudia s menej vážnymi zraneniami.

Hovorkyňa polície Violeta Siřišťová potvrdila, že vodič dodávky mal s najväčšou pravdepodobnosťou zdravotné problémy. "Vošiel do protismeru, následne nabúral do troch áut a zrazil niekoľko ľudí na zastávke," priblížila, pričom podľa nej zranenia utrpel aj vodič dodávky. Jeho dychová skúška bola negatívna.

Medzi zranenými po nehode dodávky v Českej republike by nemali byť občania Slovenskej republiky. Vyplýva to z informácií Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR. Pre TASR to uviedol hovorca rezortu Juraj Tomaga. Dodal, že rezort diplomacie je v kontakte s miestnymi úradmi.