Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Donald Tusk bude v utorok rokovať vo Viedni

Na archívnej snímke predseda Európskej rady Donald Tusk. Foto: TASR/AP

V centre rozhovorov budú najnovšie opatrenia, ktoré jednotlivé štáty prijali na národnej úrovni v súvislosti s pretrvávajúcou migračnou krízou, ako aj príprava mimoriadneho summitu EÚ-Turecko.

Viedeň 26. februára (TASR) - Predseda Európskej rady Donald Tusk začne v utorok napoludnie v Úrade spolkového kancelára vo Viedni rokovaním so šéfom rakúskeho vládneho kabinetu Wernerom Faymannom svoju trojdňovú misiu, v rámci ktorej zavíta aj do Slovinska, Chorvátska, Macedónska a Grécka.

Aj keď ani rakúske médiá nepriniesli zatiaľ žiadne konkrétne informácie o témach stretnutia Faymann-Tusk, predpokladá sa, že v centre rozhovorov budú najnovšie opatrenia, ktoré jednotlivé štáty prijali na národnej úrovni v súvislosti s pretrvávajúcou migračnou krízou, ako aj príprava mimoriadneho summitu EÚ-Turecko, ktorého novým termínom je 7. marec.

Nielen Rakúsko, ale aj krajiny západného Balkánu rozhodli v uplynulých dňoch o zavedení kvót pre migrantov, na čo dnes kriticky reagoval aj generálny tajomník Organizácie Spojených národov Pan Ki-mun.