Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Doneck odstraňuje následky bojov

Doneck Foto: TASR/AP

Agentúra AP konštatuje, že dnes sú ulice mesta pokojné a koná sa brigáda, ktorú vyhlásili separatisti.

Doneck/Kyjev 19. septembra (TASR) - Východoukrajinské mesto Doneck dnes po mesiacoch ostreľovania zažíva veľké upratovanie, informovala agentúra AP. Pri odstraňovaní následkov bojov o kontrolu nad mestom pomáhajú aj väzni strážení ozbrojenými proruskými separatistami.

Donecká mestská rada dnes uviedla, že pri ostreľovaní v severnej časti mesta prišiel v noci nadnes o život jeden človek. K incidentu došlo po tom, ako sa prestrelka okolo miestneho letiska, ktoré kontrolujú vládni vojaci, rozšírila aj do priľahlých štvrtí.

Agentúra AP konštatuje, že dnes sú ulice mesta pokojné a koná sa brigáda, ktorú vyhlásili separatisti.

Agentúra UNIAN na rozdiel od AP tvrdí, že zo štyroch štvrtí mesta Doneck hlásia paľbu z ťažkých zbraní. Táto situácia si vynútila odklon trás mestskej hromadnej dopravy. Situácia v meste je podľa radnice celkovo stabilná, postupne sa darí obnovovať zásobovanie vodou a dodávky elektriny.

V tejto relatívne pokojnej atmosfére sa čaká aj na začiatok ďalšej schôdzky predstaviteľov Ukrajiny, Ruska a vodcov proruských separatistov, ktorá sa dnes popoludní koná v bieloruskom Minsku.

Na východe Ukrajiny, kde sa od jari koná protiteroristická operácia (ATO) vládnych síl, za posledných 24 hodín prišli o život dvaja vojaci ukrajinskej armády, ďalší traja boli zranení a šiestich evidujú ako nezvestných, informovalo dnes velenie ATO.