Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V doplňujúcich voľbách v Talpolci vedie Jobbik, výsledky budú neskôr

Členovia volebnej komisie počas sčítavania hlasov v rámci doplňujúcich volieb v Ajke, 12. apríla 2015. Foto: TASR/AP

Takmer 72.000 voličov Tapolce a jeho okolia volili náhradu za vlani zosnulého maďarského parlamentného poslanca vládneho bloku Fidesz-KDNP Jenöa Lasztoviczu.

Budapešť 12. apríla (TASR) - V doplňujúcich voľbách v maďarskej Tapolci, ktoré sa konali dnes, vedie podľa predbežných výsledkov kandidát ultrapravicovej strany Jobbik Lajos Rig tesne pred kandidátom vládneho bloku Fidesz-KDNP Zoltánom Fenyvesim. Podľa agentúry MTI však definitívne výsledky budú známe až vo štvrtok.

Voličské hlasy v jednom z volebných okrskov budú totiž zrátané až po tom, čo budú k dispozícii hlasy odovzdané na maďarských veľvyslanectvách v zahraničí. V danom okrsku hlasovalo okolo 500 oprávnených voličov a rozdiel medzi Rigom a Fenyvesim je približne 300 hlasov.

Pri spracovaní 99,13 percenta hlasov má Rig 35,27 percenta a Fenyvesi 34,38 percenta hlasov. Spoločného kandidáta Maďarskej socialistickej strany (MSZP), Demokratickej koalície (DK) a Hnutia maďarskej solidarity volilo 26,27 percenta voličov.

Voliči z Tapolce a okolia dnes volili náhradu za vlani zosnulého maďarského parlamentného poslanca bloku Fidesz-KDNP Jenöa Lasztoviczu.

Vo februárových doplňujúcich voľbách vo volebnom obvode mesta Veszprém prehrou kandidáta Fidesz-KDNP prišiel vládny blok o dvojtretinovú väčšinu v parlamente.