Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Budapešti pristálo lietadlo Air Transatu - nového spoja s Kanadou

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Stroj Airbus A330-300 s kapacitou 346 cestujúcich bude v letnej sezóne lietať raz týždenne s medzipristátím v Montreale.

Budapešť 18. júna (TASR) - Na budapeštianskom Medzinárodnom letisku Ferenca Liszta pristálo dnes predpoludním prvé lietadlo nového leteckého spojenia medzi Torontom a Budapešťou, ktoré podľa agentúry MTI prevádzkuje kanadská letecká spoločnosť Air Transat.

Stroj Airbus A330-300 s kapacitou 346 cestujúcich bude v letnej sezóne lietať raz týždenne s medzipristátím v Montreale.

Maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó pripomenul význam nového priameho leteckého spojenia prevádzkovanou treťou najväčšou kanadskou aerolinkou medzi Kanadou a Maďarskom z hľadiska investorov, cestovného ruchu a starostlivosti o zahraničných Maďarov. Dodal, že v Kanade žije 314.000 Maďarov.

Generálny riaditeľ Budapest Airportu Jost Lammers zdôraznil, že roky pracovali na tom, aby obnovili niekdajšie spojenie Budapešti so Severnou Amerikou. Spoje medzičasom zaniknutej maďarskej leteckej spoločnosti Malév lietalo do septembra 2008 do New Yorku i Toronta. V budúcom roku by chceli počet terajších spojov zvýšiť na dva týždenne.