Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

DPA: Pri ruských náletoch v Sumy zahynulo najmenej 21 ľudí

Na archívnej snímke zo 7. marca 2022 záchranári sa starajú o staršieho muža, ktorý stratil vedomie po prekročení rieky Irpiň pri úteku z mesta Irpiň neďaleko Kyjeva na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Ukrajina začala v utorok s evakuáciou civilistov z mesta Sumy. Evakuácia sa začala po tom, ako sa ruskí a ukrajinskí predstavitelia dohodli na vytvorení humanitárnych koridorov.

Kyjev 8. marca (TASR) - Najmenej 21 ľudí vrátane dvoch detí zahynulo v noci na utorok pri ruských leteckých útokoch na mesto Sumy ležiace na severovýchode Ukrajiny. Informovala o tom agentúra DPA, ktorá sa odvolala na informácie od ukrajinských úradov, ktoré bezprostredne nedokázala overiť z iných zdrojov.

Gubernátor ukrajinskej Sumskej oblasti Dmytro Žyvyckyj uviedol, že "v nerovnom boji s ruskou armádou" zahynuli štyria ukrajinskí vojaci.

Ukrajina začala v utorok s evakuáciou civilistov z mesta Sumy. Evakuácia sa začala po tom, ako sa ruskí a ukrajinskí predstavitelia dohodli na vytvorení humanitárnych koridorov, ktoré umožnia civilistom opustiť mestá obliehané ruskými vojakmi.