Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Dráma vo Švajčiarsku zrejme nesúvisí s terorizmom, myslí si polícia

Na archívnej snímke policajná páska. Foto: TASR/Roman Hanc

Rukojemnícka dráma sa odohrala na stanici mesta Essert-Sous-Champvent ležiaceho asi šesť kilometrov od mesta Yverdon-les-Bains na západe Švajčiarska.

Ženeva 9. februára (TASR) - Švajčiarska polícia v piatok oznámila, že štvrtkový incident so zadržiavaním rukojemníkov vo vlaku na západe Švajčiarska nepovažuje za teroristický čin. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

"Nič nás nevedie k teroristickému alebo džihádistickému činu," uviedol pre švajčiarske médiá policajný hovorca Jean-Christophe Sauterel.

Rukojemnícka dráma sa odohrala na stanici mesta Essert-Sous-Champvent ležiaceho asi šesť kilometrov od mesta Yverdon-les-Bains na západe Švajčiarska. Pravdepodobným útočníkom bol 32-ročný žiadateľ o azyl iránskej národnosti. Policajti ho zostrelili počas policajnej akcie vo štvrtok večer po tom, čo takmer štyri hodiny držal v zajatí 14 cestujúcich vlaku a rušňovodiča.

Po tom, čo cestujúci upozornili políciu, začali bezpečnostné zložky s podozrivým vyjednávať cez aplikáciu WhatsApp a prizvali si aj tlmočníka z perzštiny.

Úrady napokon prijali rozhodnutie vtrhnúť do vlaku s cieľom oddeliť svojím zákrokom muža od rukojemníkov, uviedol Sauterel. Zároveň dodal, že vyšetrovanie okolností útoku a identity útočníka pokračuje. Samotní cestujúci z incidentu vyviazli bez zranení.