Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Dronový útok na západoukrajinský Ľvov si vyžiadal jednu obeť

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ukrajinské letectvo predtým informovalo, že do nočného útoku na Ukrajinu bolo nasadených 30 dronov, z ktorých 27 bolo zničených.

Ľvov 19. septembra (TASR) - Útok dronov na západoukrajinské mesto Ľvov si v noci na utorok vyžiadal jednu obeť. Podľa britskej stanice BBC o tom informoval primátor mesta Andrij Sadovyj.

Sadovyj spresnil, že telo obete sa našlo na území skladu, kde po útoku dronov vznikol požiar.

Požiarom boli poškodené tri sklady, doplnila BBC. Podľa Sadového ide o priestory, kde sa skladovali okná, chemikálie pre domácnosť, ale aj objekt, kde charitatívna misia Caritas SPES uskladnila humanitárnu pomoc.

Ľvov leží neďaleko poľských hraníc a je jedným z najbezpečnejších miest na Ukrajine. V posledných mesiacoch je čoraz viac terčom ruských útokov, konštatovala vo svojej správe agentúra AFP.

Podľa BBC drony v noci na utorok prelietavali priamo ponad centrum Ľvova a ich útok na mesto trval niekoľko hodín. Išlo o najdlhší útok na Ľvov od začiatku vojny rozpútanej Ruskom vo februári minulého roku, konštatovala BBC.

Útočné drony boli v noci na utorok vyslané aj nad Mykolajivskú oblasť na juhu Ukrajiny. Gubernátor oblasti Vitalij Kim informoval, že zničených bolo desať bezpilotných lietadiel. Padajúce úlomky jedného z nich poškodili poľnohospodárske stroje v areáli jednej z firiem. K obetiam na životoch nedošlo.

Ukrajinské letectvo predtým informovalo, že do nočného útoku na Ukrajinu bolo nasadených 30 dronov, z ktorých 27 bolo zničených. Ruská armáda sa k nočnému útoku zatiaľ nevyjadrila, doplnila BBC.

Okres Nikopol v Dnepropetrovskej oblasti v strednej časti Ukrajiny sa v noci na utorok dostal pod delostreleckú paľbu z pozícii ruskej armády, uviedol gubenátor Serhij Lysak.

Dodal, že poškodených bolo šesť domov spolu s elektrickým vedením a plynovodom. Zranenia utrpel 71-ročný muž, ktorého do nemocnice previezli "v stredne ťažkom stave", doplnil Lysak.