Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 30. máj 2024Meniny má Ferdinand
< sekcia Zahraničie

Duda: Poľsko a Nemecko by mali požiadať EÚ o pomoc kvôli utečencom

Poľský prezident Andrzej Duda (vľavo) a nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier pózujú počas stretnutia v Berlíne v pondelok 12. decembra 2022. Foto: TASR/AP

Existujú obavy, že počas chladnejších mesiacov by mohlo opustiť svoje domovy mnoho ďalších ľudí z Ukrajiny, keďže Rusko pokračuje v útokoch na kľúčovú infraštruktúru.

Berlín 12. decembra (TASR) - Poľsko a Nemecko by mali požiadať Európsku úniu o ďalšiu pomoc v súvislosti s očakávanou vlnou ukrajinských utečencov počas zimy. V pondelok to v Berlíne uviedol poľský prezident Andrzej Duda. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

"Domnievam sa, že by sme sa mali obrátiť na európske spoločenstvo vo veci finančnej podpory pre naše krajiny, ktoré nesú mimoriadne bremeno v súvislosti s prijímaním utečencov z Ukrajiny," povedal Duda.

Od začiatku ruskej invázie vo februári utiekli z Ukrajiny už milióny ľudí. Existujú obavy, že počas chladnejších mesiacov by mohlo opustiť svoje domovy mnoho ďalších ľudí, keďže Rusko pokračuje v útokoch na kľúčovú infraštruktúru.