Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Duševne chorý muž zavraždil šesť detí a tehotnú manželku

Ilustračné foto Foto: TASR/KR PZ Banská Bystrica

Žena bola v piatom mesiaci tehotenstva.

Moskva 4. augusta (TASR) - Ruská polícia začala dnes pátrať po mužovi, ktorý je podozrivý z toho, že zavraždil a následne rozštvrtil svojich šesť detí a manželku. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa vyhlásenie Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie.

Vo vyhlásení sa uvádza, že rozštvrtené telesné pozostatky detí, z ktorých ani jedno nemalo viac ako šesť rokov, sa našli dnes v byte v meste Nižný Novgorod.

Podľa agentúry TASS, ktorá sa odvolala na policajné zdroje, sa v byte našlo aj mŕtve telo tehotnej ženy, ktoré podľa polície patrilo manželke podozrivého. Toho polícia identifikovala ako 51-ročného Olega Belova.

"Telo matky - Julie Belovovej - sa našlo spolu s telami detí na mieste tragédie. Žena bola v piatom mesiaci tehotenstva," uviedol pre agentúru TASS zdroj z prostredia polície.

Podľa polície mohol Belov svoj hrozný čin plánovať, pretože 25. júla vyzdvihol svoje deti z materskej školy s vysvetlením, že odchádzajú na prázdniny. Práve pracovníci materskej školy informovali o jeho podozrivom správaní políciu, ktorá následne vnikla do Belovovho uzamknutého bytu.

Belovova matka pre agentúru TASS uviedla, že jej syn trpel duševnou chorobou a bol členom cirkvi Adventistov siedmeho dňa. "Diagnostikovali mu schizofréniu," povedala.

Podľa hovorcu ruského ministerstva vnútra bola do Nižného Novgorodu vyslaná aj policajná pátracia jednotka z Moskvy.