Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Pri dvoch útokoch proti polícii zahynulo v Pakistane sedem ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/AP/Michael Probst

V priebehu dvoch týždňov zahynulo pri náletoch a v rámci pozemnej ofenzívy armády najmenej 100 islamistov a najmenej 12 vojakov.

Islamabad 27. marca (TASR) - Najmenej sedem ľudí zahynulo pri dvoch samostatných útokoch militantov na príslušníkov polície na juhu Pakistanu. Informovali o tom dnes agentúry DPA a AP.

V provincii Balúčistán na juhozápade Pakistanu skupina militantov zasiahla vo štvrtok večer raketou vozidlo, v ktorom pri následnom výbuchu zahynuli piati policajti.

K ďalšiemu útoku došlo dnes v juhopakistanskom meste Karáčí, kde vybuchla nálož umiestnená na motocykli zaparkovanom na kraji cesty práve v čase, keď okolo prechádzal autobus prepravujúci príslušníkov bezpečnostných síl do policajnej akadémie. Pri výbuchu zahynuli dvaja náhodní okoloidúci a najmenej 12 ľudí vrátane niekoľkých policajtov utrpelo zranenia.

Útoky prišli v čase, keď pakistanská armáda v údolí Tíráh v kmeňovej oblasti Chajbar ležiacej neďaleko slabo strážených hraníc s Afganistanom zvádza ťažké boje s islamskými militantmi napojenými na teroristickú sieť al-Káida.

Podľa vyhlásenia pakistanských ozbrojených síl v priebehu dvoch týždňov zahynulo pri náletoch a v rámci pozemnej ofenzívy armády najmenej 100 islamistov a najmenej 12 vojakov.