Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Ničivé tornádo severne od Ríma si vyžiadalo dve obete

Tornádo Foto: TASR/AP

Extrémne počasie okrem toho zranilo už vyše 20 osôb. Meteorológovia vydali na pondelok varovanie pred ďalšími búrkami, bleskami a víchricami.

Rím 7. novembra (TASR) - Extrémne počasie si v Taliansku vyžiadalo najmenej dve obete a viac ako 20 zranených.

Búrky sprevádzané intenzívnymi zrážkami, ako aj prudký nárazový vietor meniaci sa lokálne v tornádo zasiahli v nedeľu predovšetkým obce Ladispoli a Cesano v okolí Ríma a zanechali v nich spúšť v podobe vyvrátených stromov a zaplavených ulíc. Práve v každej zo spomínaných obcí vyhasol jeden život, keď jednu osobu zabil vyvrátený strom, druhú zasa pripravila o život padajúca rímsa miestneho kostola. Ďalších 22 ľudí vyviazlo so zraneniami, informovali tlačové agentúry ANSA a DPA s odvolaním sa na starostu Ladispoli Crescenza Paliottu.



Pod vodou sa v nedeľu popoludní ocitli aj niektoré rímske ulice, na území Večného mesta poryvy vetra vyvrátili asi 70 stromov, uviedla dnes starostka Virginia Raggiová.

Ako informoval denník La Stampa, vo Florencii stúpla v dôsledku zrážok hladiny rieky Arno, preventívne preto uzavreli most v centre tohto talianskeho mesta.

Z Toskánska a Kampánie hlásia však orgány civilnej ochrany i dnes rozmary počasia.

Práve pre tieto regióny zostávajú v platnosti varovania pred extrémami počasia, ktoré by sa postupne mali presunúť zo severu a centrálnej časti Talianska ďalej na juh krajiny, konkrétne napríklad do Kalábrie alebo Apúlie.