Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Dvaja bratia údajne plánovali útok na nákupné centrum v Nemecku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vyšetrovatelia sa snažia zistiť, ako ďaleko prípravy útoku pokročili a či sa na nich podieľalo o viac ľudí.

Duisburg/Oberhausen 23. decembra (TASR) - Pre podozrenie z prípravy útoku na nákupné centrum v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko zadržali príslušníci špeciálnej policajnej jednotky v noci nadnes v Duisburgu dvoch mužov.

Bratia vo veku 28 a 31 rokov pochádzajúci z Kosova a sú podozriví, že pripravovali útok na nákupné centrum CentrO. v meste Oberhausen. K ich zadržaniu došlo o 0.45 h, oznámila polícia s tým, že vyšetrovatelia sa snažia zistiť, ako ďaleko prípravy útoku pokročili a či sa na nich podieľalo o viac ľudí.



Centrála polície v Essene dostala už vo štvrtok z bezpečnostných zdrojov upozornenie na možný útok, preto okolo 18.00 h rozmiestnila v nákupnom centre a na priľahlom vianočnom trhu ďalšie posily, píše sa ďalej vo vyhlásení polície.

Polícia už predtým informovala o niekoľkohodinovom zásahu v spomínanom nákupnom centre, bližšie podrobnosti však nezverejnila.

Nemecké bezpečnostné zložky sú v pohotovosti od pondelňajšieho útoku kamiónom na vianočné trhy na námestí Breitscheidplatz v Berlíne, ktorý si vyžiadal 12 mŕtvych a takmer 50 zranených. Podozrivým z jeho spáchania je 24-ročný Tunisan Anis Amri.