Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Dve ženy zasiahol v Nemecku blesk: Jedna je v kritickom stave

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Búrky zasiahli v nedeľu veľkú časť stredného Nemecka, pričom na severe spolkovej krajiny Hesensko zaplavili ulice i suterény.

Essen 28. mája (TASR) - Dve ženy zasiahol v nedeľu pri prechádzke po turistickom chodníčku v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko blesk.

K nešťastiu došlo neďaleko priemyselného mesta Bochum pri silnej búrke. Obe ženy - vo veku niečo nad 20 rokov - utrpeli zranenia. Jednu z nich museli podľa vyjadrenia hasičov resuscitovať a momentálne je v kritickom stave.

Búrky zasiahli v nedeľu veľkú časť stredného Nemecka, pričom na severe spolkovej krajiny Hesensko zaplavili ulice i suterény.

Medzinárodné letisko vo Frankfurte nad Mohanom zrušilo celkovo 66 príletov alebo odletov. Hovorca spoločnosti Fraport, ktorá toto letisko prevádzkuje, cestujúcich varoval, aby i v pondelok rátali s možnými omeškaniami letov, informovala agentúra DPA.

V susednej spolkovej krajine Porýnie-Falcko zažilo podľa miestnej polície niekoľko dedín väčšie záplavy. Obete na životoch či zranených však odtiaľ doposiaľ úrady nehlásili.

Prečítajte si aj: