Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Dve ženy zaútočili na políciu v Istanbule, zastrelili ich

Istanbulská polícia zastrelila dve útočníčky, ktoré vo štvrtok 3. marca 2016 hodili ručný granát a spustili streľbu na policajtov pred stanicou poriadkovej polície na okraji najväčšieho tureckého mesta, aby následne z miesta činu ušli a ukrývali sa vo vzdialenejšej budove. Informovala o tom štátna tlačová agentúra Anadolu. Na snímke zásah bezpečnostných zložiek proti dvom útočníčkam v Istanbule 3. marca 2016. Foto: TASR/AP

Dvaja policajti utrpeli zranenia - jedného zranilo rozbité sklo pri útoku žien na autobus a druhý sa zranil pri zásahu v budove.

Istanbul 3. marca (TASR) - Istanbulská polícia zastrelila dve ženy, ktoré sa po svojom dnešnom útoku na políciu ukrývali v budove neďaleko miesta činu. Dvaja policajti utrpeli menšie zranenia. Ženy boli identifikované ako členky zakázanej krajne ľavicovej skupiny Revolučný ľudový oslobodzovací front (DHKP-C), informovala štátna tlačová agentúra Anadolu bez uvedenia zdroja.

Záznam z bezpečnostnej kamery zachytával dnešný útok oboch žien - ako strieľajú na policajný autobus pred policajnou stanicou na istanbulskom predmestí Bayrampaša a hádžu naň ručný granát, potom mieria na samotnú stanicu. Ručný granát neexplodoval, spresnila agentúra AP.

İstanbul Bayrampaşa’da polise saldırıBayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne saldırı anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.HABER: http://www.anadoluhaberim.com/istanbul-bayrampasada-polise-saldiri.html

Posted by Anadolu Haber on Donnerstag, 3. März 2016


Obe militantky po útoku na políciu z miesta činu ušli na vozidle a ukryli sa vo vnútri neďalekej budovy na predmestí Bayrampaša. Polícia následne budovu obkľúčila a podnikla zásah, keďže útočníčky nereagovali na výzvy, aby sa vzdali, a dokonca spustili streľbu do policajtov, uviedla televízia NTV.

Guvernér Istanbulu Vasip Šahin oznámil, že obe útočníčky boli pri zásahu zabité. Dodal, že dvaja policajti utrpeli zranenia - jedného zranilo rozbité sklo pri útoku žien na autobus a druhý sa zranil pri zásahu v budove.

DHKP-C podnikla okrem iných útokov aj samovražedný bombový atentát na americké veľvyslanectvo v roku 2013, keď zahynul ochrankár. Militanti DHKP-C strieľali takisto vlani na americký konzulát v Istanbule.

Dnešný útok sa stal v období nárastu násilia, ktoré Turecko zažíva od vlaňajšieho leta.