Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Za tragické ilegálne preteky áut v Berlíne dostala dvojica doživotie

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Obaja mladí vodiči športových vozidiel síce podľa žaloby neusmrtili nikoho úmyselne, avšak riskovali možné smrteľné následky svojich nezákonných aktivít.

Berlín 27. februára (TASR) - Na doživotné tresty väzenia odsúdili dnes v Berlíne dvoch aktérov ilegálnych automobilových pretekov v uliciach nemeckej metropoly, ktoré sa skončili tragicky.

Obaja mladí vodiči športových vozidiel síce podľa žaloby neusmrtili nikoho úmyselne, avšak riskovali možné smrteľné následky svojich nezákonných aktivít.

Podľa obhajoby išlo o zabitie z nedbalosti v prípade vodiča, ktorý spôsobil smrť, a ohrozenie cestnej premávky v prípade druhého z obžalovaných.

Muži vo veku 28 a 31 rokov zavinili v noci na 1. februára 2016 vážnu dopravnú nehodu v okolí kaviarne KaDeWe, keď jeden z nich kolidoval s terénnym vozidlom, v ktorom prišiel o život 69-ročný vodič. Obaja muži nerešpektovali počas jazdy červenú na viacerých semaforoch a v čase zrážky mali na tachometri rýchlosť asi 160 km/hodinu.

Informoval o tom prvý program verejnoprávnej nemeckej televízie ARD.

Znalkyňa z odboru dopravnej psychológie v súdnej sieni uviedla, že jeden z obžalovaných výrazným spôsobom preceňuje vlastné možnosti a pri pretekoch sa koncentroval iba na to, aby zvíťazil a tým ešte zvýšil hodnotu svojho ega. Muž si neuvedomuje svoju vinu, vyplynulo z jej slov.

Policajné odbory zatiaľ neprávoplatný verdikt nemeckej justície v tejto kauze privítali.