Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Dvoch mužov v Bosne obžalovali z plánovania teroristických útokov

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

U oboch sa pri zadržaní našli podľa médií pištole, viac ako 400 kusov munície, sedem ručných granátov, nože, nepriestrelné vesty, ale aj propagačný materiál a vlajky Islamského štátu.

Sarajevo 4. júla (TASR) - Z plánovania teroristických útokov na objekt spravodajskej služby SIPA a rezortu vnútra v Tuzle obžalovali v Bosne a Hercegovine dvojicu mužov, Edina H. a Maksima B. Druhý z nich mal byť v minulosti väznený už vo Viedni, a práve tam sa mal zradikalizovať, informoval v stredu rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

U oboch dôvodne podozrivých sa pri ich aprílovom zadržaní našli podľa médií pištole, viac ako 400 kusov munície, sedem ručných granátov, nože, nepriestrelné vesty, ale aj propagačný materiál a vlajky teroristickej organizácie Islamský štát. Prokuratúra, ktorá informovala o vznesení žaloby, uviedla, že sa u dvojice našla aj trhavina.

Maksim B. bol podľa skorších informácií bosnianskych médií v priateľskom vzťahu i s Mevlidom J., ktorý strieľal v roku 2011 v Sarajeve na ambasádu USA a s ktorým sa o tri roky skôr ocitol v rakúskej metropole za mrežami.