Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Džihádisti z IS zavraždili najmenej 37 konkurenčných povstalcov

Sýrske mesto Aleppo je v ruinách Foto: TASR/AP

Podľa Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva sa samovražedný atentátnik z IS odpálil na vojenskom stanovišti kontrolovanom konkurenčnými povstalcami v severnej časti provincie.


Bejrút 9. augusta (TASR) - Najmenej 37 konkurenčných povstalcov zavraždili v noci nadnes príslušníci džihádstickej sekty Islamský štát (IS) počas útoku v sýrskej provincii Aleppo, pričom 20 ďalších bojovníkov zostáva nezvestných. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na ľudskoprávne zdroje.

Podľa Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) sa samovražedný atentátnik z IS odpálil na vojenskom stanovišti kontrolovanom konkurenčnými povstalcami v severnej časti provincie. Fundamentalisti z IS následne po ostrom boji s rivalskými skupinami obsadili blízku dedinu.

"Hlavným zámerom tohto kroku bolo utiahnuť slučku okolo mesta Mari, ktoré je zásobárňou pre skupiny vystupujúce proti Islamskému štátu," uviedol šéf SOHR Rámí Abdal Rahmán. Džihádisti, islamisti a bežní militanti zvádzajú kruté boje už vyše dvoch rokov, čo ešte viac komplikuje občiansku vojnu v Sýrii.