Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Do nemocnice v Nebraske priviezli lekára nakazeného vírusom ebola

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Lekára, ktorý sa v Sierre Leone nakazil vírusom ebola, previezli dnes letecky do nemocnice v americkom štáte Nebraska, kde už úspešne liečili dvoch pacientov nakazených týmto smrtiacim vírusom.

Washington 15. novembra (TASR) - Lekára, ktorý sa v Sierre Leone nakazil vírusom ebola, previezli dnes letecky do nemocnice v americkom štáte Nebraska, kde už úspešne liečili dvoch pacientov nakazených týmto potenciálne smrtiacim vírusom, napísala agentúra DPA.

Hovorca nemocnice v meste Omaha Taylor Wilson uviedol, že pacienta priviezli vo veľmi ťažkom stave a umiestnia ho na špecializované izolované oddelenie nemocnice. Podľa Wilsona je pacient, ktorého médiá identifikovali ako 44-ročného Martina Saliu, pravdepodobne vo vážnejšom stave ako ostatných deväť pacientov s ebolou, ktorých podrobili liečbe v Spojených štátoch.

Salia je občanom Sierry Leone a podľa amerického ministerstva zahraničných vecí má trvalý pobyt v Spojených štátoch. Ministerstvo zároveň uviedlo, že pri evakuácii chorého lekára pomáhalo, aby bol zabezpečený jej hladký priebeh.