Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

VIDEO: K útoku v egyptskej Káhire sa prihlásil Islamský štát

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Nastražená nálož explodovala na káhirskom predmestí v blízkosti pyramíd v Gíze. Výbušnina explodovala pri pokuse o jej zneškodnenie.

Káhira 22. januára (TASR) - Extrémistická skupina Islamský štát (IS) sa priznala k zodpovednosti za bombový útok v egyptskej Káhire, pri ktorom v noci nadnes zahynulo deväť ľudí. Vyhlásenie s priznaním sa k útoku zverejnil dnes IS na sociálnych sieťach, informovala agentúra Reuters.

Medzi deviatimi obeťami útoku je šesť policajtov. Nastražená nálož explodovala na káhirskom predmestí v blízkosti pyramíd v Gíze, informovala agentúra Reuters.

Podľa zdrojov z prostredia egyptskej bezpečnosti explodovala nálož vo chvíli, keď sa policajti pripravovali vtrhnúť do úkrytu militantov.

Ministerstvo vnútra vo vyhlásení uviedlo, že policajti dorazili k domu a zistili, že je tam nastražená výbušnina. Explodovala, keď sa ju pokúsili zneškodniť.



Islamskí militanti zintenzívnili útoky na egyptské bezpečnostné sily po vojenskom zosadení islamistického prezidenta Muhammada Mursího v roku 2013.



Reuters dnes informoval, že v súvislosti s pondelkovým piatym výročím vypuknutia všeľudového povstania, ktoré ukončilo 30 rokov vládnutia Husního Mubaraka, nariadili egyptské úrady v krajine zosilnenie bezpečnostných opatrení.